Loutkář

Knihu Loutkář napsala Marina Heib. Rudá jizva nad srdcem a zrcadlo v ruce. Jaké poselství se skrývá za touto scénou, kterou zinscenuje seriový vrah se svými oběťmi? Christian Beyer se svým týmem při vyšetřování odhaluje bezohlednou hru o peníze, moc a pokrok, která si vyžaduje smrtelnou daň.

Vrchní komisař Christian Beyer a jeho kolegové ze zvláštní vyšetřovací komise stojí i na počátku dalšího případu před zdánlivě neřešitelnou záhadou. V Německu a Franci je brutálně zavražděno několik mladých žen. Těla jsou upravena jako umělecká díla, je z nich vyříznuto srdce a všechny oběti mají v ruce zrcadlo. Jaké poselství se skrývá za touto scénou, kterou sériový vrah zaranžuje se svými vesměs mladými oběťmi? Čas pracuje proti vyšetřovatelům, vrah je chytrý a určitě udeří znovu.

Hlavním problémem pro zkušené vyšetřovatele je zjistit spojení mezi jednotlivými oběťmi. Když se začne rýsovat slibné schéma, policisté narazí na další vraždu, která zcela vybočuje z řady. V novém počátku pomůže několik náhod a chytrých úvah. Opět však následují nové vraždy. Autorka čtenáři zprostředkovává fakta, která vyšetřovatelé nemají k dispozici. Existuje totiž osoba, která, přestože zdánlivě nemá s vraždami nic společného, objedná soukromé vyšetřování. Dlouho zůstává nejasné, co ji spojuje s vrahem. Když policie začne smyčku utahovat, vrah se dostane do nebezpečné blízkosti jedné z pracovnic zvláštní vyšetřovací komise a pro Christiana Bayera a jeho kolegy začne závod se smrtí. V razantním závěru následuje překvapující rozuzlení všech nezodpovězených otázek.

autor:
Marina Heib


Předešlá kniha Saturnin
Další kniha Galerie zločinu

Souhlas s používáním Cookies

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

OK