Naučte se fotografovat detail kreativně

Bryan Peterson – autor, kterého čeští čtenáři již dobře znají. Styl jeho fotografií i jeho knih je nezaměnitelný a vždy velmi dobře „stravitelný“ i pro začínající fotografy.

Jeho nová kniha se zaměřuje na tzv. Close-Up fotografii, tedy na fotografii zblízka, na fotografování detailů všech možných věcí, které kolem sebe najdete, ať již doma, na ulici nebo v přírodě.

Kniha podrobně popisuje, jak v jednotlivých situacích fotografovat za použití běžně dostupné techniky, případně jaké doplňky si vybrat, i pokud se zrovna nechcete stát profesionálem v oblasti makrofotografie. Jak je pro autora typické, nechybí množství praktických rad, jak si při fotografování pomoci např. vytvořením umělého deště, efektivním nasvícením za pomoci různých odrazných desek, jak vyřešit problémy s nevhodným pozadím, ale především co, kde a jak fotografovat. Kapky rosy na lístku trávy, motýlí křídlo nebo rozšlápnutá plechovka povalující se na kraji silnice – to vše je předmětem Petersonova zájmu. Výsledné fotografie dokazují, že i zdánlivě banální věci, jako je kuchyňské struhadlo nebo kus zrezivělého plechu, mohou být příležitostí pro skvělé fotografie. Kniha je určena začínajícím i středně pokročilým fotografům a všem, kteří si knihy Bryana Petersona oblíbili.

Souhlas s používáním Cookies

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

OK