Warning: Undefined variable $web_obrazek in /DISK2/WWW/belov.cz/www/knihovna/wp-content/themes/k5/inc-show-single.php on line 243

Velký knižní čtvrtek

Velký knižní čtvrtek je společný projekt nakladatelů a knižní distribuce. V jeden den - 15. října - na trh přichází šestnáct knižních novinek, které patří k očekávaným hitům podzimní sezóny.


Syn - J. Nesbø

Syn

J. Nesbø

Sonny je ideální vězeň. V moderní, přísně střežené věznici Staten se těší značné oblibě, neboť slouží ostatním vězňům jako zpovědník – naslouchá jejich přiznáním a uděluje jim rozhřešení. Šušká se o něm, že na sebe bere vinu za zločiny jiných a odpykává si jejich tresty výměnou za pravidelnou dodávku drog. Vrchní komisař Šimon Kéfas, působící na osloském oddělení vražd, je policista ze staré školy. V jeden den dostane najednou nový případ a novou spolupracovnici. Ab Lofthus byl policista, Kéfasův kolega a dlouholetý kamarád a také Sonnyho otec.


Urbo Kune

Urbo Kune

M. Urban

Sci-fi román Urbo Kune je součástí unikátního stejnojmenného projektu, který v sobě zahrnuje architekturu, literaturu, fi lm, výtvarné umění a hudbu. Tento román vychází ze zadání názvu a místa fi ktivního hlavního města Evropy, vše ostatní berou zúčastnění tvůrci na sebe a jejich příběhy o Urbu Kune se mohou naprosto lišit. Ten literární pojednává o příchodu nového knihovníka Mikuláše Jelena, který pro novou práci opouští svůj antikvariát v Praze.


Zack

Zack

M. Lutteman

Nová severská krimi série inspirovaná řeckou mytologií. Čtyři Asiatky z masážního salonu v Södermalmu ve Stockholmu někdo brutálně zavraždil, zatímco pátá žena je nalezena u nemocnice Södersjukhuset s vážnými zraněními. Stopy na jejím těle nasvědčují tomu, že byla napadena zvířaty. Zack Herry je úspěšný chlapík z předměstí, který si vybudoval kariéru u skockholmské policie. Po nocích vymetá kluby a šňupe kokain s lidmi, které by měl ve skutečnosti zatýkat. Ví, že mu to nebude procházet věčně, ale nedokáže přestat.


Láska s chutí makronky

Láska s chutí makronky

S. Vaughan

Vezměte pět docela cizích lidí, které spojuje jen jejich vášeň pro pečení. Přidejte populární pekařskou soutěž a vypracujte tuhé těsto. Ohřejte na správný stupeň napětí. Ozdobte sladkobolným životním příběhem ženy, která je všechny inspirovala. Uzobávejte tajně po malých kouscích, nebo spořádejte na posezení. Vychutnejte si vytříbenou kombinaci lehkých a silných chutí, lahodných situací a zápletek, z nichž se vám budou zaručeně ještě dlouho sbíhat sliny.


Stehlík

Stehlík

Donna Tartt

O životním příběhu Theodora Deckera lze s trochou nadsázky říci, že je především příběhem osudových ztrát a nálezů – teroristický útok v newyorském Metropolitním muzeu umění jej v raném mládí připraví o milovanou matku, ale zároveň ho nečekanou shodou okolností učiní vlastníkem slavného díla holandského mistra Fabritia, obrazu nevyčíslitelné hodnoty zvaného Stehlík.


Berlínská past

Berlínská past

Richard Birkefeld, Göran Hachmeister

Detektivka z nacistického Německa. Německo, podzim 1944. K Berlínu, který je z velké části v troskách, se pomalu, ale jistě blíží Rudá armáda; kdo má možnost, pokouší se zachránit si kůži, jak se dá. V této situaci dostává úspěšný policejní vyšetřovatel Hans Kalterer za úkol vypátrat v berlínských ulicích sériového vraha, o němž se policisté domnívají, že se pachatel dopouští zločinů z politických důvodů. Jak se však brzy ukáže, za vraždami skutečně stojí uprchlý vězeň z koncentračního tábora, který má řadu důvodů se mstít.


Hotel Ritz

Hotel Ritz

Tilar Mazzeo

Život, smrt a zrada v nejslavnějším pařížském hotelu na Place Vendôme Hotel, jímž procházely dějiny Evropy. Historie rozmařilé Belle épogue, která s příchodem války zemřela za hřmotu bomb. Pod střechou Ritzu se snoubila odvaha se zradou, jiskřily diamanty, bujely intriky. Churchill, Proust, Picasso, Hemingway, Cocteau, Göring, Coco Chanel, vévoda a vévodkyně z Windsoru, Marlene Dietrichová... Státníci, spisovatelé, dvojití agenti, filmové hvězdy, aristokrati, padouši i hrdinové, ti všichni sepsali paměti tohoto hotelu, příběh o hrdinství i zradě, o drogách a sexu.


Smrtná zima

Smrtná zima

Kate A. Boorman

Nikdo neopustí osadu, pokud chce přežít. V imaginárním světě připomínajícím středověk žije v osadě uprostřed tajemných lesů patnáctiletá Emmeline. Puritánská komunita dodržuje přísná pravidla, která mají ochránit její členy před nebezpečím pocházejícím z okolních hvozdů. Emmeline ví, že vydat se mimo osadu je přísně zakázané, avšak stromy v lese jí cosi šeptají a táhnou ji na zapovězenou cestu.


Ďábelská jízda

Ďábelská jízda

Jeremy Clarkson

Knižně vychází už třetí sbírka automobilových recenzí, které Jeremy Clarkson píše týden co týden pro britské The Sunday Times. Jako obvykle si nebere žádné servítky. Opět se tedy můžete těšit na ostrovtipné komentáře, břitké postřehy a ten nejsušší britský humor. Všechno, co jste kdy chtěli vědět (nejen) o autech, ale báli jste se zeptat.


Mise Afghánistán

Mise Afghánistán

Tomáš Šebek

Pět měsíců s Lékaři bez hranic: „Desetiletý Rahmudin přišel s proraženou lebkou. Nevěřil jsem, že se kdy probudí z kómatu. A po operaci ten malej syčák chodí!“ Tomáš Šebek byl v Afghánistánu dvakrát, v roce 2013 a 2015, pokaždé s Lékaři bez hranic. Mezi zákroky, při nichž operoval těžce zraněné z bojů i léčil docela „běžné“ úrazy, fotil a psal. Výsledkem je soubor záznamů, které zaujmou nejen autentickou a syrovou výpovědí, ale i neotřelým pohledem na život v pusté hornaté krajině. Šebkovo vyprávění je osobité a mnohdy humorné. Koupí této knihy podpoříte organizaci Lékaři bez hranic.


Český krtek v CIA

Český krtek v CIA

Vladimír Ševela

Karel Köcher je jediným špionem někdejšího východního bloku a pravděpodobně i jediným zahraničním agentem vůbec, kterému se podařilo proniknout do CIA. Jeho kontroverzní příběh nebyl v české literatuře faktu dosud popsán. Köcher byl vysazen do USA v roce 1965 se zdánlivě nesplnitelným úkolem infiltrovat se do amerických zpravodajských služeb. Doprovázen svou krásnou ženou Hanou, získal v Americe pověst antikomunisty, pracoval u Zbigniewa Brzezinského a v roce 1973 mu CIA skutečně nabídla místo v jednom ze svých nejtajnějších oddělení. Mise byla splněna.


Povaha změny

Povaha změny

Miroslav Bárta, Martin Kovář, Otakar Foltýn

Tento sborník zprostředkovává pohled mnoha různých odborníků (např. Václava Cílka, Petra Pokorného, Jiřího Padevěta, Luboše Kropáčka, Dany Drábové, armádních specialistů Jiřího Balouna a Karla Řehka ad.) na vybrané problémy dneška. Jednotlivé texty jsou věnovány klimatické změně, bezpečnostní situaci, nastupující vlně mezikontinentálních migrací, dlouhodobým krizovým faktorům ve vývoji společností a mnohým dalším tématům. Jejich smyslem není šířit neklid, ale naopak upozornit na mnohé souvislosti a důležitost těchto procesů, kterým při řešení každodenních problémů společnosti nevěnujeme dostatečnou pozornost.


Příšerné příběhy vánoční

Příšerné příběhy vánoční

Chris Priestley

Praskající oheň v krbu, plíživé kroky křupající ve sněhu a doslova mrazivé tušení hrůzy. Ano, opět jsou tu tolik oblíbené Příšerné příběhy britského autora Chrise Priestleyho, kterého při návštěvě Prahy u příležitosti vydání českých překladů jeho knih město natolik nadchlo, že uvažuje umístit sem děj některého ze svých dalších děl. V sedmi příbězích prodchnutých tajuplnou, strašidelnou atmosférou čeká na čtenáře spousta geniálně nečekaných zvratů a samozřejmě nezbytné, hrůzu nahánějící poučení, že není radno porušovat pravidla ani psané či nepsané zákony a že zlé, zlomyslné chování je po zásluze potrestáno.


Prokletý král

Prokletý král

J.D. Rinehart

První díl fantasy série Koruna tří. Trojčata, rozdělená po narození, jsou předurčena vládnout Toronii. Cesta k trůnu je však dlouhá a krvavá Království Toronie složené ze tří říší je sužováno občanskou válkou. Železnou rukou tu vládne král Brutan, jehož vláda je plná krutosti a utrpení. Naději přináší proroctví, že se králi narodí trojčata. Ta mají Brutana zabít a společně nastoupit na trůn. Tehdy v království zavládne mír. Trojčata se skutečně narodí, ale čaroději Melchiorovi se je podaří dostat z královského hradu dřív, než se o nich někdo dozví.


Zlatý poklad

Zlatý poklad

Vladimír Pikora, Markéta Šichtařová

Bohatě ilustrovaná kniha pohádek známých ekonomů a autorů několika bestsellerů. Pro děti ve věku přibližně 6 až 13 let.Vše se tu točí kolem peněz. Příběhy se hemží pohádkovými bytostmi, vychytralými podvodníky, moudrými i méně moudrými lidmi i zvířátky: Je lepší schovat zlato pod polštář, nebo raději do skřítčí banky? Odnese si čert Honzu do pekla, protože si špatně přečetl smlouvu o půjčce, nebo Honza přijde zavčasu k rozumu a čerta přechytračí? Naučí se Daniel od trola, jak se vyhnout riziku, nebo ho spolkne mořská obluda?


Jak si postavit dům

Jak si postavit dům

Martin Sodomka

„Ptáci si taky berou hypotéku na stavbu hnízda?“ zeptá se krysák Arny svého starého kamaráda vrabčáka Zíly. Bezstarostné mládí Arnymu skončilo, oženil se a staví dům. Stavba sama o sobě není nic jednoduchého, ale vytvoření projektu, vyřízení stavebního povolení a získání hypotéky vyžaduje možná ještě větší úsilí. Arny z toho začíná pomalu šedivět a to netuší, že největší problém ho teprve čeká. Ne, problém je slabé slovo, přichází rovnou pohroma. Budeme doufat, že všechno dobře dopadne, vždyť v pohádkách to tak většinou bývá.

Starší příspěvek Oznámení
Novější příspěvek Oznámení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hezké a požehnané Velikonoce

Všem čtenářům a příznivcům knihovny...

Oznámení knihovny Bělov

Vážení čtenáři a náhodní návštěvníci knihovny! Obracím se na vás s prosbou, ke které mne vede stále dokola opakující se jev. Na stole v knihovně se opakovaně objevují krabice, nebo igelitové...

Provoz knihovny

Vážení čtenáři, knihovna bude v tomto roce naposledy otevřena 20.12.2023. Přejeme všem hezké Vánoce a správné vykročení do roku 2024. Těšíme se na vás ve středu 3.1.2024. Vaše...

Pozvání na adventní setkání do knihovny – sobota 25.11.2023 v 16 hod.

Knihovna Bělov zve na přátelské posezení s výrobou adventních věnců. Materiál je zajištěn, sebou si můžete přinést svou tavící pistoli a kruh na výrobu adventního věnce. V omezeném množství budou k...

Spisovatelka Klára Janečková v knihovně Bělov

Knihovna Bělov zve všechny své příznivce na besedu se spisovatelkou Klárou Janečkovou.Součástí besedy bude i křest knihy Ďábelská tvář, kterou jste již mohli zaznamenat na knižních pultech během...

Dovolená: Knihovna

Obecní knihovna Bělov bude celý červenec ’23 uzavřena z důvodu dovolené. Užijte si léto, spoustu krásných zážitků, které přežijete ve zdraví vám přeje vaše...

Dámský večer v knihovně

Večerní setkání pro dámy se zájmem o základní ošetření pleti s minikurzem líčení. Místo: Knihovna Bělov Datum: Sobota 11.3.2023 Čas: v 17.30hod. Počet míst omezen, rezervace na telefonu...

Knihovna: změna otevírací doby

Během vánočních svátků bude knihovna uzavřena. Otevřeno budeme mít až 4.1.2023. Přeji vám spokojené, láskou a porozuměním naplněné Vánoční svátky. V Novém roce 2023 všechno dobré, hodně štěstí,...

Týden knihoven od 3. do 7. října 2022

Vážení čtenáři! V rámci celorepublikové akce Týden knihoven, bude knihovna otevřena celý následující týden. A to od pondělí 3.10.2022 -7.10.2022 v čase od 18-19 hod. Vzhledem k tomu, že...

Oznámení

Ve středu 28.9.2022 bude knihovna zavřena.

Oznámení o změně času provozní doby knihovny

Vážení čtenáři, dnes byl zahájen provoz knihovny v čase na který jste zvyklí. Od příští středy 14.9.2022 bude knihovna otevřena až od 18 hod. tento čas otevření bude již ponechán. Důvodem je...

Oznámení

Knihovna zavřena od 17.8.-31.8. 2022. Děkujeme za pochopení.

Oznámení

Tuto středu 6.7.2022 bude knihovna zavřena. Děkujeme za pochopení.

Oznámení

Tuto středu 22.6.2022 bude knihovna zavřena. Děkujeme za pochopení.

Pozvánka: Cestopisná přednáška

  • 10. února 2022
  • Akce
Cestopisná přednáška Ing. Františka Brachtla „Cesta kolem světa bez dýmky míru“. Kanada – Japonsko – Thajsko – Laos – Srí Lanka – Spojené arabské emiráty V pátek 25. března 2022 od 17:30 hodin...

Vánoční přání

Dnes 22.12.2021 je knihovna otevřena v tomto roce naposledy. Přeji vám všem, klidné a pohodové Vánoce. Budu se na vás těšit ve středu 5.1.2022. Vaše...

Souhlas s používáním Cookies

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

OK