Zikmund 100

Dva mladí muži, Tomáš Vaňourek a Lukáš Socha, si plní svůj klukovský sen. Vydávají se po stopách asijské cesty Miroslava Zikmunda a Jiřího Hanzelky a dnešníma očima hledí na stejná místa, jako kdysi před šedesáti lety jejich slavní předchůdci. Fotí, natáčejí, baví se s lidmi a zjišťují, jak moc se svět změnil.

A i když se vzdálenosti zkrátily – tam, kam se dřív člověk dostal jen po svých, dnes létají letadla, internet a sociální sítě znamenají nevyčerpatelnou studnicí informací a mobilní telefony umožňují téměř nepřetržitý kontakt s celým světem, dobrodružství nezmizelo.

Stejně, jako před šedesáti lety, musí mladí cestovatelé nacházet cestu k srdcím lidí, získat si jejich důvěru a přátelství. Stejně, jako tenkrát, zrazuje technika a docházejí peníze. A stejně jako tenkrát přináší každý den neuvěřitelná překvapení, krize i chvíle, kdy si člověk přeje, aby se čas zastavil.

Fotoanabáze dvou kluků, kteří neposlechli rady „zkušených“, aby neblbli a dělali něco pořádného, je poctou Miroslavu Zikmundovi k jeho stým narozeninám.

Předešlá kniha Lazar
Další kniha Clona

Souhlas s používáním Cookies

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

OK