Minulost

Bývalý vojenský policista Jack Reacher má z Maine namířeno do San Diega, ale daleko nedojede. Poslední řidič, jehož si stopl, ho v New Hampshiru náhle vysadí na opuštěné silnici uprostřed lesů. Reacher se při svém putování vždy řídil náhodou či intuicí a tentokrát na nejbližší křižovatce zabočí k městečku Laconia, kde se údajně narodil jeho otec. Alespoň se to tak v jejich rodině tradovalo.

V tutéž chvíli se nedaleko odtud porouchá auto dvěma mladým Kanaďanům, kteří jedou do New Yorku prodat svůj cenný majetek. Patty a Shorty skončí v osamělém motelu, jejž provozují čtyři muži. Ti jsou jim ochotní pomoci, ale mladé dvojici se zdá, že se proti nim všechno spiklo. V motelu není mobilní signál, pevná linka vypadává a slíbený automechanik stále nejede.

V Laconii se Reacher dozví, že tam nejspíš nikdo toho jména nikdy nežil, a místní obyvatelé i policie mu dají jasně najevo, že není vítaný. Takže Reacher musí odjet, přestože by chtěl zůstat, a Patty se Shortym musí zůstat, i když ze všeho nejvíc touží odjet…

autor:
Lee Child


Předešlá kniha Muffin a čaj
Další kniha Muž bez minulosti

Souhlas s používáním Cookies

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

OK