Nové knihy v knihovně

Nové knihy v knihovně
knihaautor
Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku KostkaEvžen Boček

Po tragické smrti princezny Diany se ruší repríza rozverné historické revue s Helenkou Vondráčkovou a Heinrichem Himmlerem a na Kostce je vyhlášen smutek. V zámecké kapli vzniká pietní místo s kondolenční knihou a z oken visí černé prapory. Aristokratka Marie využívá příležitosti a odjíždí na hájovnu za Maxem. Není ovšem jasné, jestli nejedná v pominutí smyslů. Na zámek dorazí několik osob, které rozpoutají vlnu zločinnosti. Podaří se Marii celou tu zašmodrchanou situaci rozplést? Tento titul je již čtvrtým ze série mimořádně úspěšných humoristických románů o „poslední aristokratce“.

Díky za fíkyHalina Pawlowská

Volné pokračování úspěšné knihy Díky za každé nové ráno. Vždycky je lepší milovat než nechat se milovat. O tom je tenhle příběh. Taky o tom, že se láska nedá naplánovat, že někdo není romantik, ani když vidí nejkrásnější místa na světě a že svět showbyznysu není taková džungle, jak se říká. I když se tam, stejně jako na těch nejkrásnějších místech, někdy dějí divné a snad i legrační věci.

Karneval paměťových buněkKarel Šíp

Oblíbený moderátor a bavič Karel Šíp s nadhledem sobě vlastním představuje témata, která ho zajímají, o kterých debatuje se svými televizními hosty nebo jež vyplavila zákoutí jeho paměti. Dočtete se například, jaké geny zdědil po svém tatínkovi, jakou hodnotu má autogram nebo proč mu řidiči ukazují zdvižený prostředníček. Soubor myšlenek doplňuje několik písňových textů a také humorné ilustrace výtvarníka Jiřího Slívy.

Kde spí lufťáciIvanka Devátá

Protože luftu, přesněji čerstvého vzduchu, je ve městě proklatě málo, zavede vás oblíbená česká spisovatelka na hory, k rybníku, k moři… A spát se bude všemožně – pod širákem, ve stanu, horské boudě, na chatě či chalupě, ale i pohodlně v hotelu a penziónu. A protože jsou chvíle, kdy člověk unikne z každodenního shonu, tak vzácné, pojí se k nim i spousta milých a úsměvných vzpomínek. Vzpomínek na blízké, rodinu, přátele a kolegy, kteří zrovna byli lufťáky.

KořistPaul Finch

Na jihu Anglie se událo několik bizarních, nicméně velmi fatálních nehod. Mladý milionář se štěstím vyvázl utonutí, aby po několika týdnech uhořel ve vlastním voze. Na tři zlodějíčky ujíždějící v ukradeném autě zaútočili štíři... Takovýchto nešťastných náhod se během krátkého času událo snad až příliš mnoho. Podezřele mnoho. A tak je k případu povolán detektiv Mark Heckenburg. Policajtský instinkt Heckovi napovídá, že mezi těmito neobvyklými úmrtími musí být nějaké pojítko. Jeho teorii potvrzuje fakt, že počet obětí stále stoupá. Teď už si je Heck jistý: nebyly to náhody, ale promyšlené činy. Někdo rozehrál opravdu morbidní hru. Kdo má být další kořist? Možná samotný Heck...

Kroky v deštiKatarína Gillerová

Minulost se nedá utajit. Spletitý příběh jedné rodiny od populární slovenské autorky. Láska v nelehké době socialismu, utajený sňatek, manželova zrada. Středoškolačka Jolana se s tím vším musí smířit ještě před maturitou. O více než třicet let později čelí její dcera Diana následkům špatného rozhodnutí, které tragicky změní život její rodiny. Diana se postupně vyrovnává s novou situací, hledá východisko a nechtěně přitom objeví tajemství z minulosti svých blízkých…

MilenkaDanielle Steel

Román Milenka je ďalším bestsellerom po celom svete obľúbenej a slávnej spisovateľky. Tentokrát, opäť ako vynikajúca rozprávačka, nám ponúka príbeh odohrávajúci sa v prostredí plnom bohatstva i moci, kde sloboda a láska sú najnebezpečnejšími túžbami zo všetkých.

Krása Natashe Leonovej jej zachránila život. Vyhladovanú ju našiel v mrazivých moskovských uliciach ruský miliardár Vladimir Stanislas a teraz už sedem rokov žije pod jeho ochrannými krídlami v obrovskom luxuse. Vladimír však svoje bohatstvo nezískava iba čistými praktikami. Pohybuje sa v temnom svete, o ktorom Natasha len tuší, ale nechce nič vedieť. Jej svetom sú honosné domy a nádherné jachty strážené armádou po zuby ozbrojených ochrankárov. Jej jedinou povinnosťou je robiť Vladimira šťastným, na nič sa nepýtať a zachovávať mlčanlivosť. Natasha si je plne vedomá, kde je jej miesto a aké sú pravidlá tejto hry. Cíti sa šťastná, že ju niekto rozmaznáva a chráni a zámerne zatvára oči pred krutou skutočnosťou. Vladimir je k nej láskavý a štedrý a ona verí, že vždy ju ochráni a je mu maximálne oddaná.

Někdo blízkýCara Hunter

Psychologické drama. Vědí, kdo to udělal. Možná si to ještě neuvědomují. Ale vědí to. Když osmiletá Daisy Masonová zmizí během oslavy z domu, inspektor Adam Fawley dobře ví, že v devíti případech z deseti je pachatelem někdo blízký. A Daisyina rodina je přinejmenším zvláštní – matka se při výslechu zoufale snaží udržet zdání normálnosti, kdežto otec je chladný a nepřístupný. A pak je tu Daisyin mladší bratr, zakřiknutý a nemluvný… Inspektor Fawley hraje o čas a snaží se najít jakoukoli stopu, ale dívka jako by se propadla do země – nikdo nic neviděl, nikdo nic neví. Ale všichni mají na událost svůj názor a zdá se, že každý skrývá nějaké tajemství.

OlivovníkLucinda Riley

Kouzelný dům protkaný pavučinou tajemství Jako mladičká dívka strávila Helena kouzelné léto u svého kmotra Anguse na Kypru a poprvé v životě se tu zamilovala. Po letech se teď do starobylé vily Pandory vrací a doufá, že v malebné hornaté krajině plné vinic a olivových hájů prožije s manželem a třemi dětmi podobné idylické léto jako kdysi. Hned po příjezdu do domu, který jí její kmotr, bývalý velitel britské vojenské posádky odkázal, však zjišťuje, že se stále víc zaplétá do pavučiny tajemství, jež úzkostlivě tajila před svým mužem Williamem a třináctiletým synem Alexem. Minulost ji tu však dostihuje na každém kroku a zahání do slepých uliček, z nichž není úniku...

Sítě z pavučinTáňa Keleová-Vasilková

Blanka je mladá a úspěšná herečka, křehká a silná zároveň. Ovšem její osobní život je samá bolest a zklamání. Jediným světýlkem je pro ní její dcerka Alenka. Blanka sa dlouho odhodlává rozmotat pavučinu klamání, kterým ovila svůj život...

Lord John a skotský vězeňDiana Gabaldon

Londýn 1760. Jamie Fraser, podmínečně propuštěný válečný vězeň, mohl dopadnout hůř. Mohl třeba sklízet cukrovou třtinu v Západní Indii. Takhle může být nablízku synovi, o kterém však nemůže říct, že je skutečně jeho. Ale Jamieho život není bez problémů: neustále myslí na svou ztracenou ženu a na Tobiase Quinna, někdejšího kamaráda z dětství.

Stejně jako mnoho dalších Jakobitů, kteří nejsou mrtví nebo ve vězení, Quinn stále žije a dýchá pro věc. V jeho nejnovějším plánu mu má pomoct starobylá irská relikvie. Jamie s tím nechce mít nic společného, přísahal si, že s politikou končí. Avšak objeví se lord John Grey s příkazem, který ho opět odtrhne od všeho a všech, které miluje.

Lord John Grey – aristokrat, voják a příležitostný špion – má v držení balíček nebezpečných dokumentů, které obsahují důkazy korupce britských důstojníků. Ale i o něčem, co je daleko více nebezpečné. Čas se jeví jako rozhodující faktor, protože vyšetřování je zmatené, vede do Irska i na Skotskou vysočinu. Lord John, který dohlížel na jakobitské vězně, když byl guvernérem vězení Ardsmiur, si myslí, že by Jamie mohl být schopen překládat, ale bude Jamie chtít?

Lord John a Jamie se nemají rádi, přesto spolu cestují do Irska, země, jehož hrady skrývají strašlivé tajemství a bažiny přeplnění lidskými kostmi.

Ten, kdo tě milovalMarie Poledňáková

Vanda Kalinová žila spokojený život na lázeňském maloměstě. Ale pak zasáhl krutý osud a ona se po ztrátě manžela, elitního vyšetřovatele, musí postavit celému světu a udržet rodinu pohromadě. Snad i předvánoční shon by mohl paradoxně pomoci… Jenže pak v manželových věcech narazí na dokumenty, které ukazují, že Josef k ní nebyl ani zdaleka upřímný… Vanda se tak po boku svých dětí a tchyně vydává po stopách temných tajemství, které vedou nejen k nejmocnějšímu muži kraje, ale i do její vlastní minulosti. Odpovědi, které získá, však mohou ohrozit vše, co miluje...

První kriminální román populární Marie Poledňákové je plný nejen napětí a sympatických postav, ale i humoru a ironie, na které jsme v autorčiných dílech zvyklí.

Z kopce do kopceKateřina Dubská

Co se stane s vaším životem, když doslova vyfuníte na kopec a potkáte HO? S nádherným výhledem, sadem (v němž zrovna se stéblem trávy v puse relaxuje srnka), soustavou polorozpadlých šop na dvoře a pálenicí ve včelíně… Je to on! Dům! Ten dům, kvůli kterému opustíte město se všemi jeho kavárnami, hospůdkami, divadly, koncertními sály a přáteli. Dům, kvůli kterému změníte úplně všechno – odložíte lodičky, pořídíte slepice a kozy, jež se chovají trochu jako potměšilí kamzíci, přežijete rozsáhlou přestavbu a nakonec zjistíte, že byste přes všechna protivenství své rozhodnutí nikdy nezměnili.

Kateřina Dubská vás vezme na výlet. A pootevře vám dveře do svého života po onom dni D, který změnil úplně všechno. Nečekejte filosofický traktát o návratu k přírodě. On totiž přerod z ženy městské v ženu na kopci je s odstupem času totiž víc série veselých historek (o přežití), než vážné čtení. A věřte, že na tomto výletě uslyšíte bzučet včely, mečet kozy, štěkat psy a pocítíte až neovladatelnou touhu vyrazit hledat svůj vlastní Kopec.

ZtracenýTim Weaver

Pro miliony obyvatel Londýna je ráno šestnáctého prosince stejné jako každé jiné. Ne však pro Sama Wrena, který vyrazí do práce, nasedne do metra – a už z něj nikdy nevystoupí. Žádní svědci. Žádný záznam na bezpečnostních kamerách. Po půl roce po něm stále není ani stopy.

Policie je bezradná, a tak Samova manželka Julia osloví Davida Rakera, který se specializuje na pátrání po pohřešovaných osobách. Ví, jak tito lidé uvažují. A také ví, že mívají jedno společné – důvodem jejich zmizení bývají hluboko pohřbená tajemství.

Případ Sama Wrena se ale od ostatních v mnohém liší a s každou odpovědí přináší řadu nových otázek, které nutí Rakera zpochybňovat úplně všechno, včetně vlastního úsudku. Dokáže Raker rozplést síť lží, jimiž Sam Wren opředl svůj život, nebo se stanou osudnými i jemu?

Starší příspěvek Velký knižní čtvrtek
Novější příspěvek PF 2020

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hezké a požehnané Velikonoce

Všem čtenářům a příznivcům knihovny...

Oznámení knihovny Bělov

Vážení čtenáři a náhodní návštěvníci knihovny! Obracím se na vás s prosbou, ke které mne vede stále dokola opakující se jev. Na stole v knihovně se opakovaně objevují krabice, nebo igelitové...

Provoz knihovny

Vážení čtenáři, knihovna bude v tomto roce naposledy otevřena 20.12.2023. Přejeme všem hezké Vánoce a správné vykročení do roku 2024. Těšíme se na vás ve středu 3.1.2024. Vaše...

Pozvání na adventní setkání do knihovny – sobota 25.11.2023 v 16 hod.

Knihovna Bělov zve na přátelské posezení s výrobou adventních věnců. Materiál je zajištěn, sebou si můžete přinést svou tavící pistoli a kruh na výrobu adventního věnce. V omezeném množství budou k...

Spisovatelka Klára Janečková v knihovně Bělov

Knihovna Bělov zve všechny své příznivce na besedu se spisovatelkou Klárou Janečkovou.Součástí besedy bude i křest knihy Ďábelská tvář, kterou jste již mohli zaznamenat na knižních pultech během...

Dovolená: Knihovna

Obecní knihovna Bělov bude celý červenec ’23 uzavřena z důvodu dovolené. Užijte si léto, spoustu krásných zážitků, které přežijete ve zdraví vám přeje vaše...

Dámský večer v knihovně

Večerní setkání pro dámy se zájmem o základní ošetření pleti s minikurzem líčení. Místo: Knihovna Bělov Datum: Sobota 11.3.2023 Čas: v 17.30hod. Počet míst omezen, rezervace na telefonu...

Knihovna: změna otevírací doby

Během vánočních svátků bude knihovna uzavřena. Otevřeno budeme mít až 4.1.2023. Přeji vám spokojené, láskou a porozuměním naplněné Vánoční svátky. V Novém roce 2023 všechno dobré, hodně štěstí,...

Týden knihoven od 3. do 7. října 2022

Vážení čtenáři! V rámci celorepublikové akce Týden knihoven, bude knihovna otevřena celý následující týden. A to od pondělí 3.10.2022 -7.10.2022 v čase od 18-19 hod. Vzhledem k tomu, že...

Oznámení

Ve středu 28.9.2022 bude knihovna zavřena.

Oznámení o změně času provozní doby knihovny

Vážení čtenáři, dnes byl zahájen provoz knihovny v čase na který jste zvyklí. Od příští středy 14.9.2022 bude knihovna otevřena až od 18 hod. tento čas otevření bude již ponechán. Důvodem je...

Oznámení

Knihovna zavřena od 17.8.-31.8. 2022. Děkujeme za pochopení.

Oznámení

Tuto středu 6.7.2022 bude knihovna zavřena. Děkujeme za pochopení.

Oznámení

Tuto středu 22.6.2022 bude knihovna zavřena. Děkujeme za pochopení.

Pozvánka: Cestopisná přednáška

  • 10. února 2022
  • Akce
Cestopisná přednáška Ing. Františka Brachtla „Cesta kolem světa bez dýmky míru“. Kanada – Japonsko – Thajsko – Laos – Srí Lanka – Spojené arabské emiráty V pátek 25. března 2022 od 17:30 hodin...

Vánoční přání

Dnes 22.12.2021 je knihovna otevřena v tomto roce naposledy. Přeji vám všem, klidné a pohodové Vánoce. Budu se na vás těšit ve středu 5.1.2022. Vaše...

Souhlas s používáním Cookies

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

OK