Pozvánka: taneční zábava

Pozvánka: taneční zábava


Dovolujeme si Vás pozvat na taneční zábavu k 870. letům obce, která se koná v sobotu 26. listopadu 2011 od 19:00 hod. na obecním areále Bělov. K tanci a poslechu hraje skupina Sklerotici s překvapením. Občerstvení, srnčí guláš - pro Bělováky zdarma. Srdečně zvou zastupitelé Obce Bělov

Komentáře: 15

  1. pepek námořník says:

    Myslím si, že sklerotici jste na obecním úřadě. Roku 1981 bylo výročí obce 850 let. Mnozí ještě máme upomínkové a dárkové předměty.
    V roce 2006 tehdejší zastupitelstvo uspořádalo oslavy u příležitosti 875 let. Někteří zastupitelé si nechali zahrát sólo k tanci.
    Nechce se mi věřit, ale naše obec je opravdu vyjímečná, když nejenom že se zastavil čas, ale my jsme se v čase i vrátily….no kéž se ponaučíme z některých chyb tak abychom je zase neopakovali.
    Jenom technická: První soupis byl na příkaz Jindřicha Zdíka – arcibiskup Olomoucký – 1131. Doufám, že Otrokovice nejsou naštvané když jsme starší obec o 10 let, to je jedno stejně Bělov musí poslouchat mladšího bráchu:-)))

  2. Přecechtěl says:

    Nejsem historik ani zarytý přítel města Otrokovice. Ale již v roce 1981 byli historikové na pochybách zda je rok 1131 uváděn jako správné datum o první zmínce obcí. Dalším bádáním došli k závěru, že je doložitelnější uvádět datum 1141 a tento datum převzalo všech dvěsta dnešních obcí a měst za datum o první zmínce o svém sídelním útvaru. Mimo jiné obec Kvasice, Tlumačov, Spytihněv, Otrokovice, Jarohněvice a další a další.
    Nakrásně je mě osobně jedno zda budeme uvádět tisíc let či 870 o první písemné zmínce o obci, pro mě a obecní zastupitelstvo je důležitější, že někdo je ochoten ve skromných podmínkách NĚCO pro lidi, občany obce a nejenom pro ně udělat, potkat se ve družné společenské atmosféře a na setkání ještě dlouho vzpomínat. Těchto příležitostí je bohužel rok od roku méně a méně. Důvody ať si hledá každý sám.
    Osobně říkám jen houšť těchto společenských akcí a lidí co chtějí opravdu pravidelně něco dělat. Na tomto místě chci zmínit přínos paní vedoucí místní knihovny o společenské dění v kulturní oblasti v obci. Dlouhodobě na výši je v obci i každoroční cvičení pro všechny generace, které vede a můžu říci velmi obětavá žena taktéž ve svém volném čase. A jistě se najdou další jednotlivci, kteří nezištně pro obecní dění a ve svém volném čase pracují, členky SPOZU a další.
    Myslím a snad nejsem sám, že hlásat při každé sebemenší příležitosti negativistické názory na dění v obci a tvrdit, že jenom Ty jeho názory a myšlenky jsou správné, mnoho lidí unavuje a otravuje. V každé době a každé obci jsou bohužel taková řeknu individua, která se snaží stále na sebe strhávat pozornost s heslem čím více negativní tím více pro sebe pozitivní.
    Ještě jednou tímto chci pozvat Ty občany obce, kteří se budou chtít bavit a prožít příjemný večer 26.11.2011.

  3. No tak jo says:

    Dobré odpoledne pane Starosto,
    nechci se míchat do žabomyšího sporu s Pepkem. Nicméně Vaše odpověď mě chce, nechce donutila k reakci. Předně musím říci, že si Vaší a práce všech ,kteří se v obci staraji, vážím.
    Vím, že není jednoduché hledat společné rozhodnutí a nést za ně, byť jakýmkoliv dílem zodpovědnost, stejně tak mám v úctě převážnou většinu obyvatel zdejší obce.Nemyslím si, že bych měl patent na rozum,přesto jsou věci,které se dějí kolem mě a se kterými prostě nemohu souhlasit.Dříve jsem si myslel, že se takové věci dají vyříkat,dnes už si to nemyslím,pochopil jsem, že naše společnost ještě není natolik zralá, aby k tomu mohlo docházet spontánně – budiž.
    Pane Starosto respektuji výsledek voleb,stejně jako většinu spoluobčanů, která Vás volila, jen bych Vás chtěl zdvořile požádat o jednu drobnost, která nikoho z nás nic nestojí. Prosím podporujme se ve věcech společného zájmu a respektujme se i ve svých odlišných názorech, naslouchejme si. Máme možnost se něco o sobě dozvědět. Pak třeba někdo,kdo se Vám může a třeba i oprávněně zdát kverulantem, může svým dílem přispět a o to Vám zřejmě jde, že ano?
    Přiznám se, že označení individuum se mi nelíbí pro mě má pejorativní konotaci. Nicméně označení individuum používal už Aristotelés a není od věci si některé jeho myšlenky připomenout:
    Aristotelés vychází z toho, že člověk je živočich, žijící v obci (zóon politikon), a nemůže tedy žít sám: „Kdo však nemůže žít ve společenství nebo je ve své soběstačnosti nepotřebuje, není částí obce, ale buď divoké zvíře nebo bůh.“ Aristotelovo myšlení není evoluční ani historické, nýbrž systematické. Protože celek je podle něho (logicky) první, není obec sdružením lidí, nýbrž naopak člověk částí obce.
    Lidé se spolčují na dvou úrovních:rodina nebo lépe hospodářství zajišťuje obživu a reprodukci; obec nebo stát (řecky: polis) je soběstačný a je účelem a cílem lidského spolužití.
    „Obec je soběstačné společenství rovných za účelem co nejlepšího života“ „Obec je společenství dobrého života v domech a rodinách, jehož účelem je dokonalý a soběstačný život.“
    „Je druh vlády, kde se vládne nad sobě rovnými a svobodnými; nazýváme ji politickou. Nemůže dobře vládnout, kdo se nenaučil naslouchat.“
    Všem přeji zítra příjemnou zábavu.

  4. Přecechtěl says:

    Dobré odpoledne,
    a děkuji za odpověď a dovysvětlení, které asi ani další čtenáři těchto stránek možná neznali.
    Musím uznat, že je samozřejmě strašně důležité respektovat názory druhých, vést s nimi diskusi, umět ustoupit ba co víc názor druhých podporovat, protože opravdu a to i já se toho snažím řídit, že nikdo nemá patent na rozum a jednu pravdu.
    Nechci se dále raději k uvedenému vyjadřovat, protože má první reakce je trošičku směřována i jinam a jiným směrem, ale o tom ani nechci na tomto místě vést diskusi
    Vážím si každé práce a úsilí ať je jakékoli, protože vím, že každá smysluplná práce je k užitku jednotlivce či celé společnosti.
    A myslím že nám všem jde na naší malé obci o jedno společné a to aby se nám tady lépe a hlavně příjemně s příjemnými lidmi žilo ať mají názory úplně odlišné od mých či dalších lidí.
    A ještě jedna drobná zmínka. Neměla jedna dost velká organizace sídlící v obci taktéž docela významné výročí svého založení?
    Nebo je pravda ta, že vše musí organizovat jenom obec jak jsem také slyšel při tolik proklamované diskusi. To jsme přece zažili v době Národní fronty, tehdy se diskuse nevedly, pouze organizovaná práce, organizovaná zábava a vedly se názory jedné strany. O tomto jsem hluboce přesvědčen, že toto období máme dávno za sebou a doufám že navždy.

  5. No tak jo says:

    Ok, poučovat jsem opravdu nechtěl,i když to tak možná vypadá. Musím ocenit třeba snahu pí. Štouračové o organizaci různých akcí. Což takhle na těchto stránkách zřídit rubriku s tím, co se plánuje a co je potřeba zařídit, třeba by to pomohlo.Mě osobně by to vyhovalo, kdybych s předstihem(alespo? týden ) věděl co se bude dít a jaká pomoc je žádána.

  6. přecechtěl says:

    tento nápad se mi líbí a s podobným přišlo i vedení obce. Z toho důvodu byli osloveny prozatim představitelé jednotlivých činných složek v obci, aby předložili zastupitelstvu alespo? rámcově plán aktivit na příští rok i z důvodu možného čerpání financí z rozpočtu. A myslím, že nemusí zůstat jenom u těch tzv.organizovaných aktivit. Já se nebráním ba právě naopak přijděte Vy občané s nápady na činnost v obci, protože to co si sami uděláme je vždy pocitově nejlepší.

  7. Štouračka says:

    Děkuji za ocenění mé snahy, pane (?) jménem No tak jo. Jen malé šťournutí (já můžu, jmenuju se tak… i když „pánové“ No tak jo a Pepek námořník jsou ve šťourání a rýpání do lidí naprosto nedostižní a výjimeční): rubrika s tím, co se plánuje apod. tu existuje, na fóru, takže zbytečně ji zřizovat znovu. Stačí ji sledovat a využívat. E.Š.

  8. Přecechtěl says:

    Původně jsem již nechtěl reagovat, ale pani Eva mě nechtěně navedla na jednu řeknu v celé společnosti dosti rozšířenou „zábavu“, která se BOHUŽEL objevila i v naší obci a to je anonym.
    Anonym, který obdrželo zastupitelstvo celkem dvakrát a to vždy e-mailem. Anonym, ve kterém dostávalo zastupitelstvo rady jak má pokračovat a následně výhružky směřované na vedení obce. Bohužel tyto anonymy a tento člověk (jestli ho takto vůbec můžu titulovat) má svůj život. Anonymní dopisy a dnes víme že nejsou pouze dva putují a dále zasévají semínko tu nejistoty, tu zloby či ještě něco horšího a objevují se na různých místech a v institucích se kterými možná autor původně ani nepočítal.
    Poněvadž jsem na druhý anonymní dopis odpověděl a pozval autora na zasedání zastupitelstva případně k osobnímu jednání přímo se mnou a tento nereagoval , znovu tedy veřejně žádám autora k vystoupení z anonymity.
    Víme, že tento autor je s největší pravděpodobností občanem Bělova a jestli má takový zájem o blaho obce ať tedy vystoupí ze své ulity a přiloží ruku k dílu.
    Tímto trošičku odpovídám i autorovy „No tak jo“ proč nemám rád „zakuklené“ autory, protože já či zastupitelé a nejenom oni vystupují se svými pravými jmény a se svými názory, se kterými a to je v pořádku vždy všichni nemusí souhlasit, ale nebojí se je veřejně za sebe prezentovat.

    1. Reinkarnace smutného no tak jo says:

      Pane starosto v mé první reakci, je obsažena skutečnost,kterou jsem udělal až tady a já opravdu nemám důvod se tu podepisovat a to po zralé úvaze (ruku na srdce, nepředpokládám, že by jste netušil z kterého počítače se tento příspěvek píše :-) ) ,jak jsem již napsal v mé první reakci.Způsob jakým jste řešil mé konkrétní připomínky nebyl vždy uspokojující ,přesto věřím v to, že to co se doma uvaří se má i doma sníst.Měl bych k tomu více, ale myslím si, že toto sdělení je již osobní povahy a sem se nehodí, tak snad až se potkáme.
      Vrátím se tedy k meritu věci -jsem ochoten nabídnout pomoc v rámci svých chabých možností, nepotřebuji se někde zviditel?ovat toť vše.Možná že je to hloupé, že jsem otom začal diskutovat takto-ale na druhou stranu jsme se od data založení obce (jistěže důležitého) dostali k nějakému konkrétnímu návrhu.Pane starosto je to špatně, jen protože se nepodepíšu?
      Přeji hezké prožití svátků.

  9. Reinkarnace smutného no tak jo says:

    Milá paní Evo, jsem z Vás smutný, cožpak jste neslyšela nic o nezištné pomoci, k tomu není potřeba nic jiného než ochota, jméno je druhotné.
    Jinak jsem si prošel rubriku fórum, nic jsem tam nenašel-prosím ještě jednou si přečtěte můj příspěvek snad pochopíte, že jste se trošku unáhlila ve svém soudu.Mě to nevadí, protože čas od času se mi to stane také.

  10. Štouračka says:

    Vážený Reinkarnovaný (doufejme, že jste se zhmotnil v lepší náladě), měla jsem na mysli např. rubriku Akce. Moc nerozumím tomu, v jakém soudu jsem se unáhlila, neboť jediný soud v mém minulém příspěvku se týkal vás („pánové“ No tak jo a Pepek námořník jsou ve šťourání a rýpání do lidí naprosto nedostižní a výjimeční…) a v tomto jsem se rozhodně neunáhlila :-) Hezké vánoční svátky, klid a mír přeji. E.Š.

    1. no tak jo says:

      Milá paní Evo doufám, že jste měla příležitost si během svátků odpočinout od tohu shonu, který nás neustále obklopuje.Děkuji Vám za zpětnou vazbu.Mou odpovědí by mohlo být mlčení, neboť by vyřešilo věci stejně, jako následující řádky, které píši proto,že jsem toho názoru, že se nám událo nedorozumění,kteréžto obecně považuji za předměstí sporu. Beru to tak, že buď forma a nebo obsah mého příspěvku Vás donutila označit je za rýpavé a štouravé.Zřejmě jsem neměl správnou vazbu mezi obsahem a formou (forma je mojí slabší stránkou).Všimněte si, že nad jinou variantou nepřemýšlím.Nechci se opakovat, protože v předchozích příspěvcích jsem napsal to, co si myslím, a pokud se někoho dotklo, že jsem vyzval,byť nestandartně k větší smířlivosti mezi lidmi a větší informovanosti o akcích, tak se ještě jednou upřímně omlouvám. Taktéž nechávám stranou, že pokud zde někdo projeví svůj vlastní názor je dříve , či později uštěkán.Porozuměl jsem tomu tak, že tento veřejný prostor (diskuze)je obsazen(sice to zní jako oxymoron, ale je to tak).No takže ještě jednou Vám přeji hodně štěstí v novém roce.

    2. Dobrý den, kolegové diskutéři měli na mysli hlavně to, že ač sekce Akce na Fóru existuje, tak je většinou jen reportem již uskutečněných akcí – ne již tak kalendářem s akcemi připravovanými. Já bych se za takový kalendář na hlavní stránce obecního webu rovněž přimlouval, protože aktuálně mi většina akcí utíká a zjistím o nich info, až když je po nich. Rovněž by bylo zajímavé posílat pozvánky emailové skupině zájemců. Tedy nenutit mnohdy zanedprázdněné lidi chodit na web a hledat, ale aby je ta informace třeba jednou za měsíc čekala v mailu, který čtou pravidelněji.
      Přeji všem hezký den a brzké jaro.

      1. no tak jo says:

        Ano tak nějak jsem si to představoval,díky!Když k tomu přidáme utilitky,které dnešní pošta zvládá,mohlo by se účastnit i více lidí při přípravě.

  11. radek says:

    MŮŽE N?M PAN STAROSTA SDH NEBO MÍSTOSTAROSTA SDH D?T VĚDĚT KDY A KDE SE BUDOU VYBÍRAT VZORKY NA KOŠT SLIVOVICE + CENA VSTUPENKY?
    DLE RUBRIKY AKCE BUDE KOŠT 11.2.2012 TO JE ZA MĚSÍC A NIKDE NELZE ZJISTIT Ž?DNÉ BLIŽŠÍ INFORMACE.
    DĚKUJI

Váš komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přidáním komentáře souhlasíte s tím, že budete dodržovat základní pravidla slušné výměny názorů. Bude-li se někdo chovat jako sprostý nevychovanec, pokud bude urážet ostatní komentující, nebo bude zanášet diskusi nevyžádanou reklamou, takové příspěvky mažeme.

Lékárna: Baťov, s.r.o.
Lékárna: Baťov, s.r.o.
Oslava 870. let
Oslava 870. let

Podobné

Vernisáž: Kamil Koláček

23.10.2023 Městská galerie Otrokovice

KOSOVCI + rockotéka

02.09.2023 Areál Bělov

Včelaření nejen pro začátečníky

11.07.2023 Lesy ČZU, Kostelec nad Černými lesy

Taneční večer

20.07.2023 Kongresové centrum Luhačovice

Pozvánka: Výstava králíků, holubů a drůbeže

12.08.2023 - 13.08.2023 Farma Žlutava

Historické dny na Hradě Kurovice 2023

03.06.2023 - 04.06.2023 Hrad Kurovice

Veletrh: Stavba – teplo – energie

11.03.2023 - 12.03.2023 Uherské Hradiště, Městská sportovní hala

Ukázková hodina jógy

14.09.2022 Sokolovna, Kvasice

Pozvánka: BMX / MTB dirt jump, Žlutava

23.07.2022 Žlutava, motokrosové hřiště

Otrokovické letní slavnosti 2022

15.07.2022 - 17.07.2022 Otrokovice, Bělov

20. ročník Kulturních akcí Karolíny 2022

01.07.2022 - 09.07.2022 Karolín

600 let obce Kostelany

24.06.2022 - 26.06.2022 Kostelany

Výstava: Vyznání růžím

24.06.2022 - 26.06.2022 Flora Olomouc

Souhlas s používáním Cookies

Pro správné fungování tohoto webu se používají soubory cookies.
Cookies nepoužíváme pro žádné marketingové a analytické účely.