Letní tábor pořádaný SDH Bělov

Letní tábor pořádaný SDH Bělov

Ve dnech 23. 8. – 28. 8. 2021, proběhl již třetí ročník letního tábora pro mladé hasiče.

ZTRACENÝ OSTROV 2021

"Z neznámého lodního deníku: Od starých námořníků známe z vyprávění o mizejících ostrovech. Občas jsou prý vidět z pevniny, ale je obtížné k nim doplout. Jeden z takových ostrovů se údajně každých sedm let vynořuje z mlžného oparu. Na starých mapách má název Ztracený ostrov a je opředen mnoha tajemstvími. 

Dle legendy je na něm ukryt velký poklad, který střeží snad místní šaman, nebo snad samotní piráti? Stateční námořníci, mocné síly moře Vám poslaly lodní lístek na velkou dobrodružnou výpravu za pokladem na Ztracený ostrov…."

Letošní tábor byl opředen mnoha legendami a tajemstvími. Naši námořníci obdrželi lodní lístek na ztracený ostrov. Po vylodění na ostrově je přivítali samotní piráti, kteří je doprovázeli celou dobu při hledání pokladu.

Všech 30 námořníků rozdělených do družstev, muselo celou dobu plnit mnoho náročných úkolů. Za každé úkoly dostávali dílky map, které jim po složení a vyluštění tajných indicií ukázala tajemné místo na ostrově. Jakmile znali správnou cestu vydali se za pokladem, který jim vydal za vlastnoručně vyrobené dary samotný šaman ostrova.

Vězte však že úkoly nebyly vůbec jednoduché. Námořníci museli najít tajné desky, naučit se morseovku, hledat dalekohledem tajné symboly, hledat vzkaz v láhvi, překonat starý lanový most i postupovat nocí za zvuku tam-tamů. Dále bylo nutné prokázat týmového ducha a mnoho zručnosti i odvahy a to vše v nelehkých podmínkách kdy museli přespávat jen v plátěných chýších, za mokra, chladu a větru.

Přes všechna úskalí, bojovali statečně a odvážně. Odměnou jim byl zasloužený poklad a možnost návratu domů….

Pár informací a taky zajímavostí o táboře.

Táboru se zúčastnilo 30 dětí do 15 let a 4 praktikanti do 18 let. Tábor se konal ve spolupráci SDH Počenice.

Na dětí dohlíželo 6 vedoucích a jedna paní doktorka. O jídlo se postarali 3 lidi v kuchyni.

Tábor se konal za podpory MŠMT, na skautské základně v katastru obce Staré Hutě.

Děti byly ubytování ve stanech s podsadou. K tábořišti patří srub, který je využíván jako marodka, a zděná  kuchyň s jídelnou.

Celotáborová hra byla zpracována na motivy knihy Jaroslava Foglara „Poklad Černého delfína“. Hra se po úpravách skládala celkem z 9 etap, z nichž poslední byla speciální – výprava za pokladem, který hlídal šaman Ztraceného ostrova.

Počasí na ostrově bylo vskutku tajemné, ani sebelepší předpověď nebyla pravdivá. Během tábora se nám vystřídalo snad všechno roční období.

O plná bříška všech členů tábora bylo řádně postaráno.

Jen namátkou, za celý tábor se spořádalo:

720 rohlíků, 200 párků, 270 vajec, 10 kg ovoce + 25 kg melounů, 35 kg masa. Upekly se buchtičky z 5 kg mouky a k tomu se uvařilo 12l krému na Dukátové buchtičky. 

Každý den byl plný her, zábavy a soutěží. Děti si užili mnoho pohybu, vyzkoušeli si týmovou spolupráci a zjistili jak důležitá je vzájemná komunikace. Né vždy se dařilo i když snaha byla obrovská, ale nikdo to nevzdal.

Co dodat?

Děti byli úžasné, počasí tajemné, jídlo výtečné a paní doktorka téměř bez práce.

A za to vše patří obrovské poděkování celému týmu organizátorů tábora, kteří pod vedením Pavla Květáka st. odvedli tu nejlepší práci.

A jejich odměna? NIC,

ale vlastně to nejcennější ....dětský úsměv, smích a radost v očích.

Za SDH Bělov: Ladislav Škrabal

Váš komentář

* Váš email, nebude zveřejněn

Náhodné příspěvky

Nehody
26. srpna 2015